حضرت آیت الله خامنه ای: « امروز من مشاهده می کنم که با گذشت زمان، انگیزههای انقلابی، فکر انقلابی، فکر روشن، استدلال متین و خوب، روز به روز در بین قشر دانشجو دارد گسترش پیدا می کند.»
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی ایران در ماه مبارک رمضان روزهای پرکاری را سپری می کنند و اقشار مختلف مردم و مقامات جمهوری اسلامی ایران دیدارهای متعددی با ایشان دارند. در این میان بی شک دیدار طولانی، پرشور و صمیمی دانشجویان با رهبر دلسوز و مهربان خود، از حال و هوای دیگری برخوردار است. در جریان همایش بزرگ دانشجویان در محضر آیت الله خامنه ای که روز اول جولای انجام شد، نمایندگان تشکلهای مختلف آنان دیدگاه ها و انتقادهای خود را در زمینه مسائل گوناگون بیان کردند و سپس ایشان به برخی از آنها پاسخ گفتند و رهنمودهای مهمی را درمورد دانشجویان و برخی مسائل دیگر مطرح نمودند.
پنج شاخص انقلابی بودن از دیدگاه آیت الله خامنه ای: پایبندی به مبانی و ارزشهای اساسی انقلاب؛ هدف گیری آرمانهای انقلاب و همّت بلند برای رسیدن به آنها ، پایبندی به
آیت الله خامنه ای: «مبنای اوّل (انقلاب اسلامی)، پایبندی به اسلام ناب در مقابل اسلام آمریکایی است. اسلام ناب در مقابل اسلام آمریکایی است، اسلام آمریکایی هم دو شاخه دارد: یک شاخه اسلام متحجّر، یک شاخه اسلام سکولار ... »
روز چهاردهم خرداد/جوزا(سوم می) هر سال، مردم از نقاط مختلف ایران و حتی از برخی کشورهای جهان، در سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در سال 1989، در کنار مرقد مطهر ایشان گرد هم می آیند تا ضمن عزاداری ، با آرمانهای والای ایشان بیعت کنند. نقطۀ اوج این مراسم باشکوه، سخنرانی روشنگرانه و هدایتگر آیت الله خامنه ای، جانشین صالح امام خمینی است که عمدتاً در مورد ویژگیها و شخصیت ایشان صورت می گیرد. امسال رهبر معظم انقلاب اسلامی، شاخص ها و ویژگی های یک فرد انقلابی را که در مکتب امام خمینی (ره) رشد و پرورش یافته است ، بیان کرد. اما قبل از آن ، ایشان از حضرت امام به عنوان یک "مؤمنِ متعبّدِ انقلابی" یاد کردند و به توضیح این سه صفت مهمِ رهبر فقید جمهوری اسلامی ایران پرداختند.
به مناسبت آغاز به کار پنجمین دورهی مجلس خبرگان رهبری، اعضای این مجلس با حضرت آیت الله خامنه ای ، رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران دیدار کردند . مجلس خبرگان رهبری مجلسی متشکل از فقیههای واجد شرایط است که بر اساس اصل ۱۰۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مسئولیت تعیین ولی فقیه، یعنی رهبر جمهوری اسلامی را بر عهده دارد. تمامی اعضای این مجلس به وسیلۀ انتخابات و توسط رأی مستقیم و مخفی مردم انتخاب می شوند و به مدت هشت سال در این مجلس باقی می مانند . این مجلس بعلت حساسیتی که در انتخاب رهبر دارد دارای استقلالی است که هیچ نهاد دیگر ندارد و طبق اصل ۱۰۸ قانون اساسی صلاحیت خودتنظیمی دارد تا هیچ نهادی نتواند این پارلمان کوچک اما راهبردی را تحت نفوذ و تغییرات ناشایست قرار دهد. پنجمین دوره از انتخابات خبرگان رهبری، چهار ماه قبل با حضور گسترده مردم ایران برگزار شد و مجلس جدید طی روزهای اخیر فعالیت خود را آغاز کرده است. به همین مناسبت اعضای این مجلس ، با رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران دیدار و گفتگو کردند.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در مراسم بیست و هفتمین سالگرد امام خمینی رحمهالله فرمودند: «انقلاب مال همه است، انقلاب یک شط جاری است... و همه میتوانند انقلابی باشند... همه انقلابی باشند تا بتوانیم این راه ]دستیابی به اهداف انقلاب[ را با موفقیت پیش برویم.» در جدول زیر این پنج شاخص به اختصار مرور شده است:
دیدار جمعی از منتخبان مردم، علما و مسئولان استان کردستان با رهبر انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از منتخبان مردم استان کردستان، خانواده معظم شهدا، علما و مسئولان این استان، کردستان را «سرزمین علم، ادب و هنر»، «صفا، روشندلی و وفاداری» و «دلاوری، شجاعت و مردانگی» دانستند و خاطرنشان کردند: ملت ایران با حرکت روشنبینانه، مجدانه، مستمر و مستقیم خود از لحاظ «علمی، اجتماعی، آبروی سیاسی و عزت ملی» به جایگاهی برتر از گذشته رسیده است. .
اولاً هفته دولت را که فرصت مغتنمی است، هم برای قدرشناسی از کارگزاران و مسؤولان و دستاندرکاران امور اجرایی کشور و هم برای رساندن مژدههای شیرین و خوب به گوش مردم و خرسند کردن آنها و در جریان قرارداد نشان نسبت به آنچه که شده است و هم به اعضای محترم دولت، رئیس جمهور محترم، آقایان وزرا، بقیه مسؤولان دولتی و هم به آحاد مردم عزیزمان، تبریک عرض میکنم.
و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا و نبیّنا ابیالقاسم المصطفی محمّد.
انشاءالله بر همهی شما برادران عزیز مبارک باشد؛ هم بر فارغالتّحصیلان این دانشگاه، هم بر واردشدگان و سردوشیبگیرانی که انشاءالله با طیّ مراحل تحصیلی و تمرینی به رتبهی پاسداری خواهند رسید.
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة الله فی الارضین.
خوشامد عرض میکنم به همهی شما برادران عزیز و همکاران محترم. یکی از چیزهایی که انسان جا دارد جزو افتخارات کاریِ خود بهحساب بیاورد و این حقیر هم این کار را میکنم، عبارت است از خدمت در جایگاه امامت مساجد؛ ما هم با شما در این زمینه همکاریم. خیلی خوش آمدید و جلسه همانطور که آقای حاجعلیاکبری بیان کردند، واقعاً جلسهی مهم و متفاوتی است؛ با
آسیبشناسی جنبش بیداری اسلامی در پرتو اندیشههای امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله خامنهای (مدظلهالعالی)
چکیده در تاریخ بسیاری از انقلابها و جنبشها دیده میشود که انقلابیون و مصلحین گامهای اولیه را با موفقیت بر میدارند و رژیم سیاسی ظالم حاکم را بر انداخته و وضع موجود را که موافق خواست آنها نیستبر هم میزنند ولی در تحقق اهداف انقلاب و بنای جامعه مطلوب ناکام میمانند، این امر میتواند ناشی از آفات و موانعی باشد که در بین راه دامن انقلاب را می گیرد. بنابراین باید عنایت وسیعی برای شناخت آفات و
یک وقت بدون اطلاع وارد محله ای برای دیدن خانواده شهیدی شدیم دیدیم محله پر از جمعیت است وبرای ورود مقام معظم رهبری گاو گوسفند آماده کردند اقا با دیدن صحنه ناراحت شدند و فرمودند:مگر من نگفتم مزاحم نشوید ودیدار من بدون اطلاع قبلی باشد.ما عرض کردیم اقا از دفتر اطلاع نداده اند،بالاخره آقا وارد منزل شهید شدند و فرمودند:بگو ببینم چه کسی آمدن مرا به شما اطلاع داده اند ایا از دفتر اطلاع داده اند؟پدر شهید عرض کردن اقا من دیشب حاج اقا روح االله را در خواب دیدم پسرم علی نیز در کنار امام (ره) نشسته بودامام رو به من کردند و فرمودند فلانی فلان شب مهمان عزیزی داری.از مهمانت پذیرایی کن گفتم مهمان من کیست فرمودند رهبر مهمان شما است .با تعجب گفتم.رهبرم می خواهد به خانه ی من بیاید؟پسرم گفت بله بابا رهبر می خواهد به خانه ما بیاید از ایشان پذیرایی کنید
شبی آیت الله سید جواد در حالت خواب و بیداری آب طلب میکنند
آقا از خواب بلند میشوند و لیوانی آب برای پدر میبرند اما میبینند که پدر خواب هستند آقا هم دلشان نمی آید پدر را بیدار کنند و لیوان بدست بالا سر پدر می ایستند تا پدر از خواب بیدار شوند بعد از چند ساعت آیت الله سید جواد که از خواب بیدار میشوند و آقارا با لیوان آب میبینند و میگویند سید علی اینجا چه میکنی آقا هم جواب میدهند آب خواسته بودید
حکمت برابری زیارت عبدالعظیم(ع) با زیارت سیّدالشهدا(ع)
عصر شیعه ـ حکمتنامه حضرت عبدالعظیم(ع) ، شاملِ شناختنامه عبدالعظیم(ع) و یکصد حکمت از سخنان حکیمانهاى است که بىواسطه یا با واسطه، توسط ایشان، از اهل بیت(ع) روایت شده است. در مقدمه این حکمتنامه موضوعاتی مانند شخصیت خانوادگی، ویژگیهای علمیو عملی، هجرت به شهرری و وفات ایشان در این شهر، بررسی شدهاند که در ادامه آن را میخوانید.[۱]
عصر شیعه ـ جلد دوازدهم کتاب مطلع انوار مواعظ علامه آیةالله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی (ره) در رمضان المبارک سال ۱۳۶۹ قمری (حدود ۶۵ سال گذشته) را در بر می گیرد. این مواعظ در سی و سه مجلس تدوین یافته است.
ثمره نهایی روزه در کلام آقامجتبی تهرانی، مراقبت کن تا به «مقام رضا» برسی
عصر شیعه ـ آیتالله آقا مجتبی تهرانی از اساتید فقید اخلاق در یکی از سخنرانیهای خود در نخستین روز ماه مبارک رمضان نکات جالبی را بیان کرد که در ادامه بازنشر میشود:
نگاه به زيردستان و اءكثر اءن تنظر الى من فضلت عليه فان ذلك من اءبواب الشكر. نامه /69 ترجمه : به افراد پائين تر از خود، زياد بنگر، كه اين نگريستن ها، درهاى شكر گزارى را به روى تو باز مى كند. شرح : انسان بايد، در مورد نعمتهائى كه خداوند به او داده است ، هميشه شكر گزار باشد، و نشان دهد كه قدر آن نعمتهاى خدا را بداند، و بخاطر آنها در برابر خداوند شكر گزار باشد، لياقت و شايستگى رسيدن به نعمتهاى بيشتر را نيز بدست آورد. اما كسى كه قدر نعمتهائى كه خداوند به او داده است ناراضى باشد، نعمتهاى خدا را تلف مى كند، و نشان مى دهد لياقت آن نعمتها را ندارد. در آن صورت ، نه تنها نعمت بيشترى بدست نمى آورد، بلكه آنچه كه دارد از دست مى دهد. ما، براى قدر نعمتهاى خداوند را بدانيم ، بايد هميشه به افراد پائين تر از خود نظر داشته باشيم . يعنى كسانى را نگاه كنيم ، كه كمتر از ما، از نعمتهاى خداوند برخوردار شده اند. در اين صورت ، نه تنها از آنچه داريم ناراضى نخواهم بود، بلكه احساس رضايت و خوشنودى خواهيم كرد. و از خداوند سپاسگذار خواهيم بود. هر چه بيشتر به اينگونه افراد نگاه كنيم ، درهاى شكر گزارى ، بيشترى به روى ما باز خواهند شد، زيرا در اين نگاه كردنها، به نعمت هاى خود بيشتر آگاه خواهيم شد و شكر خداوند را بيشتر بجاى خواهيم آورد. سعدى ، شاعر بزرگ ايرانى مى گويد: در ايام جوانى ، روزى كفش نداشتم و از اين رو، از زندگى خود سخت ناراضى بودم و بسيار گله و شكايت ميكردم . اما وقتى بيرون رفتم ، مردى را ديدم كه كنار ديوار نشسته است و پا ندارد. با ديدن او، يكباره به خود آمدم و به درگاه خداوند شكر گزارى كردم كه اگر كفش ندارم ، در عوض دو پاى سالم دارم كه بدون كفش هم مى توانم با آنها راه بروم . ما نيز به جاى آنكه به پاى بى كفش خود نگاه كنيم ، بايد به كسانى كه اصلا پا ندارند بنگريم و خدا را شكر گوئيم . البته آنچه كه شرح داده شده دليل اين نيست كه انسان پيوسته زندگى خود را در يك حالت سكون نگهداشته و بعنوان رضايت از تقدير هيچگاه حقوق خود را مطالبه نكند. در زمان طاغوت از اين نصيحت سعدى براى ساكت نگهداشتن مردم استفاده ميكردند والى آنچه كه ما امروز ميگوئيم فقط براى شكر نعمتهاى الهى است و بس
تمرين بردبارى ان لم تكن حلما فتحلم ، فانه قل من تشبه بقوم الا اءو شك اءن يكون منهم . ح /207 ترجمه : اگر بردبار نيستى ، خود را وادار به بردبارى كن ، زيرا كسى كه خودرا به گروهى شبيه كند، به زودى از آنان مى شود.
. حكمت هاى ايمان ، نماز... فرض الله الايمان تطهيرا من الشرك ، و الصلاة تنزيها عن الكبر، و الزكاة تسبيبا للرزق ، و الصيام ابتلاء لا خلاص الخق ، و الحج تقربة للدين ، و الجهاد عزا للاسلام ، و الامر بالمعروف مصلحه للعوام و النهى عن المنكرردعا للسفهاء. ح /252 ترجمه : خداوند، ايمان را براى پاك شدن دلها از آلودگى كفر و شرك ، و نماز را براى پاك بودن از سركشى و نافرمانى واجب كرد، زكوة را وسيله ايى براى روزى مستمندان ، و روزه را وسيله يى براى آزمايش اخلاص بندگان قرار داد، حج را براى نيرومند شدن دين ، و جهاد را براى شكوه و سربلندى اسلام واجب ساخت ، امر به معروف را بخاطر اصلاح توده نا آگاه مردم ، و نهى از منكر را براى باز داشتن افراد بى خرد، از كارهاى زشت و گناه آلود مقرر كرد. شرح : احكام دين اسلام ، با تمام جزئيات خود، دستورهائى هستند كه خداوند براى بندگان مؤ من خود مقرر كرده است . از اينرو، انجام دادن اين احكام ، وظيفه حتمى و قطعى مسلمانان است ، و يك مسلمان مؤ من كسى است كه دستورهاى واجب الاجراى خداوند را، بدون چون و چرا انجام دهد، و درباره آنها دچار هيچگونه شك و ترديدى نشود، هيچگونه سؤ ال و جوابى نكند، و هيچگونه دليل و برهانى بخواهد. با اين حال ، گاهى پيشوايان معصوم و امامان بزرگوارما، علت منطقى و فلسفه فردى و اجتماعى اين دستورها را تشريح كرده و درباره هر يك ، توضيح كافى داده اند. تا هم غير مسلمانان ، به منطقى و مستدل بودن دستورهاى اسلام پى ببرند و بتوانند با دستورهاى اديان ديگر مقايسه كنند، و هم مسلمانها، با فلسفه احكامى كه انجام ميدهند آشنا شوند و فوايد سازنده ، آنها را بهتر و بيشتر بشناسند. امام عليه السلام نيز، در اين جمله هاى كوتاه و پر معنى ، فلسفه ايمان ، نماز، زكوة ، روزه ، حج ، جهاد، امر به معروف ، و نهى از منكر را تشريح فرموده ، و درباره واجب بودن هر يك ، توضيحى دقيق و عميق داده است .
در دوستى و دشمنى اندازه نگهدار اءحبب حبيبك هونا ما، عسى اءن يكون بغيضك يوما ما، و اءبغضك هونا ما، عسى اءن يكون حبيبك يوماما. ح /268 ترجمه : در دوستى با دوست خود اندازه نگهدار، بخاطر آنكه شايد روزى با تو دشمن شود، و در دشمنى با دشمن خود اندازه نگهدار، بخاطر آنكه شايد او نيز، شايد با تو دوست شود. شرح : در دوستى و دشمنى نيز، همچون مسائل ديگر، بايد ميانه روى كرد و اندازه نگهداشت . چون زياده روى در دشمنى و يا دوستى نيز، ممكن است زيانهائى متوجه ما سازد، كه ديگر قابل جبران نباشد. وقتى با كسى دوست ميشويم ، نبايد در معاشرت با او آنقدر زياده روى كنيم ، كه بيش از اندازه به حريم زندگى ما نزديك شود، و تمام اسرار ما را بداند. زيرا ممكن است روزى بين ما اخلافى پيدا شود و آن دوست ، بصورت دشمن ما درآيد. درانصورت ، او، چون تمام اسرار ما را ميداند و از آنچه در حريم خانواده ما ميگذرد آگاه است ، ميتواند از دانسته هاى خود، بر ضد ما سؤ استفاده كند، و ضربه هايى به ما بزند، كه ديگر قابل جبران نباشد. در دشمنى نيز بايد ميانه روى باشيم و اندازه نگه داريم . يعنى نبايد دشمن را آنقدر اذيت و آزار كنيم ، و آنقدر درباره اش سخنان زشت و زننده بگوئم ، كه اگر روزى بايكديگر دوست شديم ، به خاطر كارها و حرفهاى خود، شرمنده و خجل باشيم .
. خشنودى از كار بدكاران الراض بفعل قوم كالداخل فيه معم و على كل داخل فى باطل اءثمان اثم العمل به و اثم الرض به . ح / 154 ترجمه : هر كس كه به كار گروهى از مردم خرسند باشد، مانند آن است كه در آن كار، با آنها همراهى كرده است ، هر كس در كار نادرست همراهى كند، براى او دو گناه خواهد بود: گناه همكارى در آن كار نادرست ، و گناه رضايت دادن به انجام آن .
على و دنـــيا دنيا و جهان زيباى طبيعت ، آفريده محبوب و پرانعام خداوندى است و انسان فرزند دنياست و از دامان پربركتش بهره مىبرد و به او مهر و عشق ميورزد ،
خودرايى و مشورت من استبد براءته هلك و من شاورالرجال شاركها فى عقلولها. ترجمه :شخص خود راءى به هلاكت ميرسد، و كسيكه با مردان برجسته و انديشمند مشورت كند، در عقل آنها شريك ميشود.شرح : كسيكه در همه كارها، تنها عقيده و نظر خود را درست ميداند و به راءى و عقيده هيچ كس ديگر، اهميتى نمى دهد، بيش از هر كس ، به خودش ظلم ميكند. هيچكس نيست كه همه چيز را بداند و براى همه مسائلى و مشكلات ، راه حل درست و منطقى و قابل اجراء پيدا كند، و هر كس ، هر اندازه هم كه عاقل و دانشمند باشد، باز با مسائلى روبرو خواهد شد، كه راه حل درست و عملى آنها، به فكرش نخواهد رسيد. در چنين حالى ، اگر شخصى ، خود راءى باشد و جز عقيده خود، عقيده هيچ كس را نمى پذيرد، بطور مسلم ، در حل مسائل ، به راههاى غلط مى رود، و چه بسا دچار اشتباهاتى ميشود كه حتى زندگى اش را به خطر مى افكند و او را به هلاكت و نيستى ميكشاند. اما كسيكه تنها به عقيده خود اتكاء ندارد، و در مسائل گوناگون مشورت ميكند، به راه سعادت ميرود. مخصوصا اگر شخصى ، با افراد عاقل و انديشمند و مردان برجسته مشورت كند، مانند آن است كه در فكر و دانش آنها شريك شده ، و از عقل و انديشه هركدام ، براى خود سهمى برداشته است .وقتى ما، بار سنگينى داريم كه نمى توانيم از روى زمين حركت دهيم ، به كمك چند نفر ديگر نياز پيدا مى كنيم . و هنگامى كه چند نفر آمدند و به ما كمك كردن ، مثل آن است كه ما را، در زور بازوى خود شريك كرده اند و هر كدام ، از قدرت و توانايى خود، سهمى به ما داده اند.در مورد مسائل مربوط به فكر و عقل نيز همينطور است . وقتى با مساءله يى روبرو ميشويم كه به تنهايى از حل آن عاجزيم ، بايد از عقل و انديشه ديگران هم كمك بگيريم . و در اين صورت ، مثل آن است كه خود را، در عقل و شعور آنها شريك ساخته ايم و از نيروى انديشه و فكرشان ، سهمى هم به ما رسيده است
اگر دنيا را براى مردم بخواهيم نيكوست و اگر براى خودمان زشت و پليد ، اگر دنيا را پيشدرآمد آخرت بدانيم عزيز است و محبوب و اگر معاد و اخلاق و خداپرستى و مردمدوستى و فضائل و برتريهاى انسانى را فداى او كنيم ، اهريمنى است ناپاك و اژدهائى است قتال و عجوزهاى است كه عروس هزار داماد است و هر داماد را در حجله عفن و تاريك خود بگور شقاوت سرنگون ساخته است .
آنچه بر خود نمى پسندى بر ديگران مپسند فاءحبب لغيرك ما تحب لنفسك و اكره له ما تكره لها. نامه /31 ترجمه : آنچه كه براى خود دوست ميدارد، براى خود نمى پسندى ، براى ديگران هم مپسند. شرح : يك ضرب المثل فارسى مى گويد آنچه به خود نمى پسندى ، به ديگران روا مدار. و ضرب المثل ديگرى مى گويد:يك سوزن به خودت بزن ، يك جوالدوز به مردم . اين دو ضرب المثل ، و دهها ضرب المثل ديگر، و شعرها، و كلمات كوتاه و بلند بسيارى كه در زبان و ادبيات ما، در باره همين موضوع صحبت ميكند، همه ، با الهام گرفتن از سخن امام عليه السلام ، و در توضيح و تشريح آن گفته شده و رواج پيدا كرده است . و منظور از تمام اين سخنان ، آن است كه درباره يكى از دستورات عميق و پر معنى اسلام ، به شكلهاى گوناگون ، توضيح داده شود. بر اساس اين دستور والا و زندگى ساز اسلام ، ما انسانها وظيفه داريم كه در هر كارى ، رعايت حال ديگران را نيز بكنيم . يعنى هميشه خودمان را به جاى ديگران بگذاريم ، و با مردم طورى رفتار كنيم ، كه دوست داريم ديگران با ما همانطور رفتار كنند. كسيكه به مشكلات و ناراحتيهاى ديگران اهميت نمى دهد، بايد حساب كند كه آيا خودش مى توان همان مشكلات و ناراحتيها را تحمل كند، يا نه ، به زبان ساده تر بايد گفت : هر كس راضى شود كه يك جوالدوز به تن ديگرى فرو رود، بايد با انصاف و مروت حساب كند كه آيا خودش حاضر است يك سوزن به تنش فرو رود، يا نه ؟ مسلمان مومن واقعى ، كسى است كه براى ديگران نيز به اندازه خودش ، راحت و آسايش و حق استفاده از مواهب زندگى را بخواهد و اصولا آسايش و خوشبختى خود را، در آسايش و خوشبختى ديگران جستجو كند.
علاقمندیها:
برنامه نویسی کامپیوتر، مطالعه اخبار
موسیقی، سفر، مطالعه مقالات تخصصی، مطالعه وبلاگها و ...
با مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم برای بهتر باز شدن وبلاگ استفاده کنید:)
اين سايت حاصل تلاش شبانه روزي سيد محمد جواد حسيني ميباشد که بدون وابستگي مادي و معنوي به هيچ سازمان و نهاد و حزب و گروه سياسي فعاليت خود را ابتدا بر اساس قانون الهي و سپس قانون اساسي ايران بنا نهاده است. کليه هزينههاي اين سايت با هزينه شخصي پرداخت ميشود که اميدوارم از اين پس از طريق فروشگاه سايت و تبليغات تامين شود و همواره سعي ميکنم تا مطالب آموزشي جديد و خواندني را براي شما به ارمغان بياورم.
بازدید امروز : 183
بازدید دیروز : 16
بازدید هفته : 199
بازدید ماه : 1020
بازدید کل : 5038
تعداد مطالب : 5367
تعداد نظرات : 20
تعداد آنلاین : 1 تماس با من تلگرام تماس با من در اینستاگرام