عجب صبری خدا دارد‘ اگرمن جای او بودم!! همان اول که اول ظلم رامی دیدم از مخلوق بی وجدان‘ جهان را باهمه زیبایی وزشتی به روی یکدگرویرانه می کردم. عجب صبری خدا دارد‘ اگرمن جای او بودم!! که درهمسایه چندین گرسنه چند بزمی گرم عیش ونوش می دیدم‘ نخستین نعره مستانه را خاموش آندم برلب پیمانه می کردم. عجب صبری خدا دارد‘ اگرمن جای او بودم!!
فردی که با توجه به آینده زندگی می کند، می داند که اجزای زمان با هم ارتباط ناگسستنی دارند و آینده چیزی نیست جز آنچه اکنون انجام می دهد. ازاین رو، در استفاده از تمام فرصت ها برای دسترسی به اهداف آینده اش می کوشد؛ کوششی که نتیجه اش موفقیت و به دنبال آن نشاط خواهد بود. به عبارت دیگر، یکی از آثار آینده نگری و برنامه ریزی تأکید بر «زندگی در حال» است که تأثیر شگرفی در رشد و پیشرفت انسان ها دارد .
* هرچیز را پیش از وقوع، دیدن و عاقبت اندیش بودن، كار خوبی است؛ اما برای مشكلات احتمالی آینده، از امروز اندوهگین شدن، شایسته نیست.((دیل كارنگی ))
* پایان نگر كسی است كه آنچه را در دست دارد، نگاه داشته و كار امروز را به فردا نسپارد.((ثعالبی شیرازی ))
* نیكان در همه حال با دوراندیشی گام بردارند؛ نیكان از برای برآوردن خواهش شهوانی، سخن نگویند؛ خردمندان در غم و شادی هرگز به هیجان نیایند و افسرده نگردند.((بودا ))
« بازرگاني در معامله اي هزار دينار خسارت ديد ، از پسر خود خواست تا در اين باره به كسي چيزي نگويد ! پسر بازرگان دليل اين كار را از پدر پرسيد . پدر گفت : چون در آن صورت گرفتاري ما دو چندان مي شود : يكي خسارتي است كه ديده ايم و ديگري سرزنشي كه به ما خواهند كرد ! دراين باره گفته اند : غم و اندوه خود را با دشمنان خود نگو كه باعث شادي وخوشحالي آنان مي شود !»
مهارت همکاری تیمی یکی از اصلیترین مواردی است که به پیشبرد اهداف فردی و سازمانی کمک میکند. آگاهی از روشهای تقویت مهارت همکاری برای هر فرد و گروهی ضرورت دارد. این امر، علاوه بر پیشرفت شغلی افراد به توسعه عملکرد تیمی و دستیابی به نتایج بهتر منجر خواهد شد.
اعتماد به نفس یک جور طرز فکر مثبت راجع به خودتان و تواناییهایتان است و درست همان موقعی که همه چیز به هم میریزد، میتواند به فریادتان برسد و به شما کمک کند تا در برابر مشکلاتتان قوی باشید. بزرگترین و موفقترین آدمهایی که میشناسیم هم گاهی اوقات دچار کمبود اعتماد به نفس میشوند. برای تقویت اعتماد به نفس، مثل هر توانایی و مهارت دیگری باید تمرین داشته باشید تا بتوانید آن را مدیریت کنید، اما وقتی بتوانید خودتان افسار را به دست بگیرید، پیشرفت میکنید و زندگیتان از این رو به آن رو میشود.
بچه ها همیشه در یک سن باقی نمیمانند و به زودی بزرگ میشوند، کار میکنند، ازدواج میکنند، وارد اجتماع شده و با مسائل مختلف و چالشهای بزرگی روبرو میشوند. در صورتی میتوانند با این مسائل و مشکلات مختلف کنار بیایند که از قبل برای آن آماده شده باشند. یکی از موثرترین تمرین ها برای رویارویی با مشکلات زندگی، تعاملات میان خواهرها، برادرها و دوستان است. همه کودکان باید یاد بگیرند که
اصل كار و تلاش براي تأمين زندگي واجب است و عبادت محسوب ميشود و تنبلي و بيحوصلگي را بايد كنار گذاشت. نفقه خانواده و راه تأمين آن حلال باشد، يعني با ساختار رياضي انسان و خوشبختي انسان سازگاري داشته باشد كه خداوند بر اساس نوع وجود انسان حلال و حرام كرده است.
همه اعضای خانواده، یک سلسله خواسته ها و نیازهایی دارند که پایان ناپذیرند، و تصور می کنند که برای برآورده کردن این خواسته ها باید درآمد بیشتری کسب کنند. ولی کمتر به این مساله توجه می کنند که در هزینه های زندگی هم، باید تدابیر خاصی را در نظر بگیرند تا کنترل اقتصاد خانواده برایشان میسر گردد.
در مورد شناختن فرد مسرف به حدیثی از امیر مومنان حضرت علی (علیه السلام) اشاره میکنیم که میفرمایند: «بر شما باد که التزام داشته باشید به میانه روی در غذا (چه خوردن و چه خوراندن ) که سبب می شود از اسراف دور شوید».
از حضرت سوال شد که اگر کسی ۱۰ عدد پیراهن داشته باشد؛ اسراف کرده است؟ حضرت در پاسخ می فرمایند هیچ اشکالی ندارد نه تنها اسراف صورت نگرفته بلکه سبب می شود که عمر لباسها طولانی تر شود و می توان سالها از این لباسها استفاده کرد؛ و در ادامه می فرمایند اسراف این است که شما لباسهای مهمانی خود را در جای کثیف بپوشید.
با توجه به اینکه پیش نیاز ایجاد و تقویت تمام مهارتهای زندگی، خودشناسی است و خودشناسی دقیق تر و کامل تر به مهارتهای بیشتر و بهتری میانجامد، باید تلاش و تمرین بیشتری در این زمینه صورت گیرد.
جنبه معنوی خود، با باورهای ما، چه باورهای مذهبی و چه دیدگاه های انسانی، ارتباط دارد. آگاهی از این جنبه به ما کمک می کند انتظار نداشته باشیم همه افراد درباره همه چیز مانند ما فکر کنند. همچنین با داشتن چنین آگاهی، بهتر میتوانیم به فردی که حس معنایی خود را از دست داده است، کمک کنیم، بدون آنکه زیاد نصیحت کنیم. کارل راجرز می گوید: «وقتی به انسان ها اجازه داده شود خودشان درباره خودشان و اعتقادهایشان تصمیم بگیرند، راحت تر هستند».(1)
در تنظیم برنامه تربیتی برای دست یابی به هدف و مهارتی خاص، باید به تمام عوامل اثرگذار بر آن توجه کرد؛ عواملی که اثرگذارند، ولی معمولاً از آنها غفلت میشود. برخی از این عوامل عبارتند از :
در متون فارسی، گاهی از عزت نفس به بزرگواری تعبیر می شود. بزرگ بودن در نگاه دیگران، نقطه مقابل حقارت است. در روابط اجتماعی، هیچ انسانی نمی پسندد که در نگاه دیگران حقیر به نظر آید یا در حضور کسی تحقیر شود. بنابراین، عزیز بودن یکی از خواسته های همه انسان هاست. حال چگونه می توان به این خواسته رسید؟
ما که هستیم؟ شبیه چه هستیم؟ هدفهایمان چیست؟ دیگران درباره ما چگونه می اندیشند؟ اینها نمونه پرسشهایی هستند که به «خود» ما اشاره می کنند. خودِ ما جنبه های مختلفی دارد، مانند: بدن یا جسم ما، احساسات ما، افکار ما،
در متون فارسی، گاهی از عزت نفس به بزرگواری تعبیر می شود. بزرگ بودن در نگاه دیگران، نقطه مقابل حقارت است. در روابط اجتماعی، هیچ انسانی نمی پسندد که در نگاه دیگران حقیر به نظر آید یا در حضور کسی تحقیر شود. بنابراین، عزیز بودن یکی از خواسته های همه انسان هاست. حال چگونه می توان به این خواسته رسید؟
موفقیت در زندگی شخصی، زندگی اجتماعی، تحصیل و حتی روابط شغلی، نیازمند توانایی ها و مهارتهای خاصی است. با این توصیف، مهارتهای زندگی، بیشمارند و ماهیت و تعریف آنها متناسب با فرهنگ ها و موقعیت های مختلف، تغییر می کند. این مهارتها، بیشتر به سه دسته کلی تقسیم می شوند: عملی؛(1) کار _ محتوا(2) و انطباقی.(3)
راز شناخت جایگاه مهارتهای زندگی، در فهم هدف زندگی است؛ زیرا هدف شناسی، از کمالات مهم انسانی است. انسان وقتی هدف آفرینش را شناخت و جایگاه خود را در این دایره پیدا کرد، قدر و منزلت خود را نیز درمی یابد، درحالی که اگر هدف زندگی را نفهمد، زندگی برایش پوچ و بیمعنا خواهد شد. فعالیتهای آگاهانه و حتی ناآگاهانه انسان زمانی مفهوم خواهند داشت که هدف نهایی از زندگی برایش روشن باشد و این هدف، پایه نگرش انسان و جهان بینی اوست.
علاقمندیها:
برنامه نویسی کامپیوتر، مطالعه اخبار
موسیقی، سفر، مطالعه مقالات تخصصی، مطالعه وبلاگها و ...
با مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم برای بهتر باز شدن وبلاگ استفاده کنید:)
اين سايت حاصل تلاش شبانه روزي سيد محمد جواد حسيني ميباشد که بدون وابستگي مادي و معنوي به هيچ سازمان و نهاد و حزب و گروه سياسي فعاليت خود را ابتدا بر اساس قانون الهي و سپس قانون اساسي ايران بنا نهاده است. کليه هزينههاي اين سايت با هزينه شخصي پرداخت ميشود که اميدوارم از اين پس از طريق فروشگاه سايت و تبليغات تامين شود و همواره سعي ميکنم تا مطالب آموزشي جديد و خواندني را براي شما به ارمغان بياورم.
بازدید امروز : 1074
بازدید دیروز : 1252
بازدید هفته : 3464
بازدید ماه : 11718
بازدید کل : 33881
تعداد مطالب : 5367
تعداد نظرات : 20
تعداد آنلاین : 1 تماس با من تلگرام تماس با من در اینستاگرام